вторник, 19 октября 2010 г.

Результаты рассмотрения жалоб по поселку Гаспра

На сайте Центральной избирательной комиссии в разделе «Новости» опубликовано сообщение о результатах рассмотрения жалоб. Отношение к нам имеет почти прямое, так как жалобы касались избирательной комиссии соседнего нам поселка Гаспра, а также избирательной комиссии города Ялта. Нарушения похожие на те, о которых мы писали в своей жалобе: и необоснованные отказы, и даже невыполнение решения суда. Только теперь, вслед за избирательными комиссиями низшего уровня, эстафету приняла ЦВК: фактически она позволила на местах делать все, что угодно. А жалобщикам придет очередная отписка о том, что «жалоба рассмотрена, меры приняты».



ЦВК ЗВЕРНУЛА УВАГУ СЕЛИЩНОЇ ВИБОРЧОЇ КОМІСІЇ НА НЕОБХІДНІСТЬ ДОТРИМАННЯ ВИМОГ ЗАКОНОДАВСТВА І РОЗГЛЯНУЛА НИЗКУ СКАРГ

16 жовтня відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів Голова Комісії Володимир Шаповал.

Комісія розглянула  питання  про стан організації роботи Гаспринської селищної виборчої комісії міста Ялта Автономної Республіки Крим. Адже  Гаспринська селищна виборча комісія міста Ялта Автономної Республіки Крим не забезпечує належне виконання вимог виборчого законодавства щодо організації підготовки та проведення виборів Гаспринського селищного голови міста Ялта Автономної Республіки Крим 31 жовтня 2010 року.

Зокрема, на порушення вимог частини п’ятнадцятої статті 27 Закону та Порядку організації роботи територіальних та дільничних виборчих комісій з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 15 вересня 2010 року № 351,рішення Гаспринської селищної виборчої комісії міста Ялта Автономної Республіки Крим  були оформлені неналежним чином.

Серед інших порушень - безпідставне та необґрунтоване прийняття рішень Гаспринською селищною виборчою комісією міста Ялта Автономної Республіки Крим про відмову в реєстрації кандидатів на посаду селищного голови порушує вищевказані принципи виборчого процесу, встановлені статтею 11 Закону.

Враховуючи ці та інші обставини, Центральна виборча комісія своєю постановою  звернула увагу Гаспринської селищної виборчої комісії міста Ялта Автономної Республіки Крим на необхідність неухильного дотримання вимог виборчого законодавства щодо організації підготовки та проведення місцевих виборів 31 жовтня 2010 року, а також  зобов’язала цю  виборчу комісію привести у дводенний строк після отримання цієї постанови свої рішення у відповідність із законами України.

До Центральної виборчої комісії 14 жовтня 2010 року надійшла скарга Кулика Юрія Васильовича.

У своїй скарзі Ю.В. Кулик просить визнати, бездіяльність Ялтинської МВК щодо невиконання Постанови Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим від 09.10.2010 р. у справі № 2а-12955/10/12/0170 такою, що не відповідає вимогам законодавства, порушує його виборчі права щодо участі у виборчому процесі як виборця та як кандидата в депутати в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 7 з виборів Ялтинської міської ради; забезпечити реалізацію і захист виборчих прав шляхом зобов’язання Ялтинської МВК виконати Постанову Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим від 09.10.2010 р. у справі № 2а-12955/10/12/0170 та розглянути повторну заяву про реєстрацію його кандидатом у депутати в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 7 з виборів Ялтинської міської ради подану 06.10.2010р.; поновити порушені виборчі права шляхом зобов’язання Ялтинської МВК прийняти рішення про його реєстрацію кандидатом у депутати в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 7 з виборів Ялтинської міської ради за результатами розгляду повторної заяви про реєстрацію відповідно до частини шостої ст. 41 Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", оскільки підстави для відмови в реєстрації були вичерпними та документи подані повторно були визнані такими, що відповідають вимогам Закону, підстав для повторної відмови в реєстрації в такому випадку у Ялтинської МВК не було".

Розглянувши скаргу, вивчивши додані до неї матеріали, Центральна виборча комісія відмовила Ю.В. Кулику у задоволенні скарги. Така постанова ЦВК була прийнята у зв’язку з тим, що відповідним рішенням ТВК, що відбулося на виконання рішення суду, Ю.В. Кулика було зареєстровано кандидатом в депутати, тобто його порушені права було відновлено.

Також 14 жовтня 2010 року до ЦВК надійшла скарга Сергія Романовича Новокольського з уточненими 15 жовтня вимогами.

У своїй скарзі, з урахуванням уточнених вимог, Новокольський С.Р. просить Центральну виборчу комісію визнати бездіяльність Ялтинської міської виборчої комісії протиправною; прийняти відповідне рішення та зареєструвати його кандидатом у депутати в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 4 з виборів депутатів Ялтинської міської ради.

Вивчивши матеріали скарги, Центральна виборча комісія скаргу С.Р. Новокольського задовольнила частково.

Крім того, Комісія визнала такою, що не відповідає вимогам законодавства, порушує права та законні інтереси суб’єкта виборчого процесу, бездіяльність Ялтинської міської виборчої комісії Автономної Республіки Крим щодо розгляду заяви Ялтинської міської організації Партії "Союз" від 6 жовтня 2010 року про реєстрацію кандидатом у депутати в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 4 з виборів депутатів Ялтинської міської ради С.Р. Новокольського в порядку, передбаченому Законом України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів".

Разом з тим, ЦВК зобов’язала Ялтинську міську виборчу комісію на найближчому засіданні розглянути заяву Ялтинської міської організації Партії "Союз" від 6 жовтня 2010 року про реєстрацію кандидатом у депутати в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 4 з виборів депутатів Ялтинської міської ради С.Р. Новокольського та за результатами розгляду  прийняти рішення.

Розглянувши  ще два питання порядку денного, Комісія нагородила Почесною грамотою Центральної виборчої комісії виконуючу обов’язки завідувача відділу з парламентських питань редакції газети "Голос України" Н.Г. Яременко, а її колег заступника завідувача відділу збору, опрацювання та підготовки інформації редакції газети "Голос України" Ю.Ю. Ісаченка та заступника головного редактора газети "Голос України" В.І. Суддю -  Подяками Центральної виборчої комісії. Нагороджені удостоєні заохочень за сприяння Центральній виборчій комісії у здійсненні нею передбачених законодавством України повноважень та особистий внесок у забезпечення реалізації конституційних виборчих прав громадян України.

Відділ взаємодії із ЗМІ
Секретаріату Комісії
16.10.2010 р.

2 коментарі:

Анонимный комментирует...

Слишком мягко написано про Кореиз. Не регистрация, а кидалово. Половина зарегистрировалась по спискам Регионов, половина за деньги или не проходные кандидаты. Выбирать не из кого.

Економістка комментирует...

Анонимный, я согласна, что в жалобе можно было написать и больше. Но то, что направлено в официальные структуры, должно быть подкреплено документально. Те, на кого жалуются, могут всегда предъявить претензии о том, что мы их оболгали - у меня есть уже опыт, когда я в суде отстаивала написанное в обращении. Человек, чьи действия были далеки от законных, подал в суд на меня и ещё нескольких жалобщиков "О защите чести, достоинства и деловой репутации".
Если у Вас есть какие-то факты, доказательства. Или готовы даже просто дать интервью для сайта - пожалуйста звоните (наверняка знаете телефон одного из тех, кто указан в жалобе) или пишите на мейл somagale@gmail.com

Отправить комментарий